MTB-O Finland, Ajankohtaista=News, Tapahtumat=Events, Lajiohjeet=mtbo?, Keskustelu=Forum, Linkit=Links

@email

Lisää suosikkeihin
klikkaamalla tästä

Ajankohtaista Tapahtumat Lajiohjeet Keskustelu Linkit

Suomalaisjuhlaa Varsovan kangasmaastoissa

ENSIMMÄISET PYÖRÄSUUNNISTUKSEN EUROOPANMESTARUUSKILPAILUT

 

Ensimmäiset pyöräsuunnistuksen Euroopan mestaruuskisat olivat suomalaisjuhlaa. Kisat käytiin syyskuun alkupäivinä aivan Varsovan itäpuolella. Mika Tervala kruunasi loistavan kautensa kartuttamalla arvokisamitalitiliään lähes täyspotilla - kuten MM-kisoissakin. Mika otti kultaa pitkällä matkalla ja hopeaa normaalimatkalla, jota suomalaiset hallitsivat kolmoisvoitolla. Matti Keskinarkaus oli Tervalaa pari sekuntia nopeampi ja pronssille ajoi matkan maailmanmestari Tuomo Tompuri. Sama kolmikko oli mestari viestissä.

 

 
 

Miesten keskimatkan kolmoisvoitto oli suomalaisjulan huipentuma ensimmäisissä EM-kisoissa Varsovassa. Mitalistien Mika Tervalan, Matti Keskinarkauksen ja Tuomo Tompurin lisäksi kuvassa Viron Tönis Erm ja Margus Hallik. (Kuva Mika Rantala)

 

Naiset veivät viestin mestaruuden kolmikolla Maija Lång, Ingrid Stengård ja Päivi Tommola. Maija Lång oli pitkällä matkalla pronssilla.

 

Nuorten sarjoissa kisat käytiin EuroCUPin nimellä. Jostain syystä alle 20-vuotiaiden ja 17-vuotiaiden kisoilla ei ollutkaan virallista EM-statusta, vaikka vielä talvella tällainen tieto pyöräsuunnistusväen keskuudessa oli. Kuitenkin muodollisuudet palkintojenjaossa oli aivan samat kuin mestaruuskisoissa. Niinpä maammelaulu soi palkintojenjaossa peräti yhdeksän kertaa nuorten saalistettua kokonaista viisi voittoa ja aikuisten neljä. Näin nuorten ensimmäinen laajempi kansainvälinen kilpailukontakti osoitti, että Suomen nuoret pyöräsuunnistajat ovat ottaneet hyvin mallia aikuisten menestyksestä.

 

 

 

 
EM etusivuAvajaiset ja sprintti

 

Erikoispitkä

 

Keskimatka

 

Viestit

 

Muut sarjat

 

Kolumni

 
Kisaraportti

Jorma Lehtimäki